OUTLINE:

Ar tikrai žinote kolektoriaus slėgio jutiklius

29 Nov,2023
icon76
Kolektoriaus slėgio jutikliai vaidina lemiamą vaidmenį optimaliai veikiant šiuolaikiniams automobilių varikliams. Šiame išsamiame vadove kalbėsime apie kolektoriaus slėgio jutiklių apibrėžimą, naudojimą, vietą, gedimų režimus ir trikčių šalinimą.

 

manifold pressure sensor  1 dalis: Kolektoriaus slėgio jutiklio apibrėžimasKolektoriaus slėgio jutiklis, netiesioginis oro srauto matuoklis, pateikia vieną iš pagrindinių signalų pagrindiniam variklio degalų įpurškimo valdymui.

 

2 dalis: Ką kolektoriaus slėgio jutiklis DoManifold slėgio jutikliai yra būtini optimizuojant variklio veikimą. Vakuuminis vamzdis sujungia jį su įsiurbimo kolektoriumi. Jis aptinka vakuumo pokyčius įsiurbimo kolektoriuje esant įvairioms variklio sūkių apkrovoms ir paverčia tuos jutiklio vidinės varžos pokyčius įtampos signalu, kurį ECU naudoja degalų įpurškimo tūriui reguliuoti. Šie duomenys leidžia ECU užtikrinti efektyvų degimą, maksimaliai padidinti galią ir pagerinti degalų naudojimo efektyvumą.

 

3 dalis: Kur yra kolektoriaus slėgio jutiklisManifoldo slėgio jutikliai yra strategiškai išdėstyti ant įsiurbimo kolektoriaus arba šalia jo, kad būtų galima tiksliai išmatuoti slėgio pokyčius, atsirandančius, kai oras patenka į variklį. Tikslus išdėstymas užtikrina, kad jutiklis gautų patikimus rodmenis, leidžiančius ECU tiksliai sureguliuoti optimalų variklio veikimą.

 

intake manifold 4 dalis:  Sugedusio kolektoriaus slėgio jutiklio simptomaiNetinkamai veikiantis kolektoriaus slėgio jutiklis gali sukelti įvairių veikimo problemų. Norint laiku diagnozuoti ir taisyti, labai svarbu atpažinti daugialypius absoliutaus slėgio jutiklio simptomus. Variklio veikimo problemos: Galite pastebėti lėtą pagreitį, sumažėjusią galią arba sunkumus išlaikant pastovų greitį. Prastas variklio veikimas: Sugedęs kolektoriaus slėgio jutiklis gali sukelti netaisyklingą variklio tuščiąja eiga, sukelti drebėjimą ar užgesimą. Variklis taip pat gali veikti tuščiąja eiga netvarkingai, svyruojant RPM. Prastas degalų naudojimo efektyvumas: Tai gali trukdyti apskaičiuoti oro ir kuro mišinį, todėl degalų naudojimo efektyvumas yra prastas. Galite pastebėti sumažėjusią ridą, todėl reikės dažniau lankytis degalinėse. Patikrinkite, ar dega variklio lemputė: sugedus kolektoriaus slėgio jutikliui, prietaisų skydelyje dažnai užsidega kontrolinė variklio lemputė. Tačiau svarbu pažymėti, kad patikrinimo variklio lemputę gali sukelti ir kitos problemos. Sunkumas užvedant: Tai gali apsunkinti variklio užvedimą. Galite pastebėti, kad transporto priemonei užvesti reikia ilgo alkūninio veleno ar kelių bandymų. Turtingi arba liesi degalų mišiniai: Kai kolektoriaus slėgio jutiklis sugenda, tai gali sukelti neteisingus įsiurbimo kolektoriaus slėgio rodmenis, dėl kurių susidaro turtingas arba liesas oro ir kuro mišinys. Tai gali sukelti juodus dūmus iš išmetamųjų dujų, jei mišinys yra turtingas, arba dvejones ir sustojimą, jei mišinys yra liesas. Nepavyko atlikti išmetamųjų teršalų bandymo: jei kolektoriaus slėgio jutiklis neveikia tinkamai, jis gali trukdyti variklio išmetamųjų teršalų kontrolės sistemai. Dėl padidėjusio teršalų kiekio išmetamosiose dujose transporto priemonė gali neišlaikyti išmetamųjų teršalų bandymo.

 

check engine light  5 dalis: 3 būdai, kaip lengvai išspręsti kolektoriaus slėgio jutiklio paprastas problemasŠie veiksmai gali padėti nustatyti ir išspręsti paprastas kolektoriaus slėgio jutiklio problemas ir užtikrinti tinkamą variklio veikimą. Vizuali apžiūra: Pradėkite vizualiai apžiūrėdami kolektoriaus slėgio jutiklį. Ieškokite bet kokių fizinių pažeidimų požymių, tokių kaip įtrūkimai ar korozija, kurie gali rodyti problemą. Patikrinkite elektros jungtis: Patikrinkite elektros jungtis su jutikliu. Įsitikinkite, kad laidynas yra tvirtai pritvirtintas ir jame nėra jokių atsilaisvinusių jungčių ar nutrūkusių laidų. Be to, patikrinkite, ar nėra korozijos ar nešvarumų kaupimosi požymių, galinčių turėti įtakos jutiklio veikimui. Patikrinkite vakuumines linijas: Patikrinkite vakuumines linijas, prijungtas prie kolektoriaus slėgio jutiklio. Ieškokite įtrūkimų, nuotėkių ar atjungimų, dėl kurių rodmenys gali būti netikslūs. Įsitikinkite, kad vakuuminės linijos yra tvirtai pritvirtintos ir tinkamai sujungtos.

 

IšvadaSuprasdami daugialypių slėgio jutiklių apibrėžimą, vaidmenį, vietą, gedimo simptomus ir trikčių šalinimo procedūras, transporto priemonių savininkai gali išspręsti galimas problemas, kai tik jos iškyla, užtikrindami patikimą ir efektyvų variklio veikimą.
logo

Disclaimer: The views and opinions expressed by individual authors or forum participants on this website do not represent the views and opinions of Chipsmall, nor do they represent Chipsmall's official policy.

Ar tikrai žinote kolektoriaus slėgio jutiklius

Get the week’s best marketing content
Užsisakyti

share this blog to:

  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Atsiliepimus

Mes vertiname jūsų įsitraukimą į "Chipsmall" produktus ir paslaugas. Jūsų nuomonė mums svarbi! Prašome šiek tiek laiko užpildyti žemiau esančią formą. Jūsų vertingi atsiliepimai užtikrina, kad mes nuosekliai teikiame išskirtines paslaugas, kurių nusipelnėte. Ačiū, kad esate mūsų kelionės tobulumo link dalis.